This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Kirjallisuusarvostelu Kalevalasta 1849

Sisältöalue

Kalevalan kieli on aika epäselvää ja huonosti ymmärrettävää. Tulevaisuuden nuoret eivät välttämättä saa selvää sen kirjoitustyylistä, joka on runollista, sillä suomen kieli tulee muuttumaan ajan myötä.  Lönnrot pahoittelikin Kalevalan esipuheessaan, etteivät kaikki voi ymmärtää eepoksen kieltä ja sen runollisuutta. Toisaalta Suomi sai vihdoin oman kansalliseepoksensa ja sitä tullaan toisaalta myös arvostamaan sen vaihderikkaan juonen puolesta. Väinämöisen tarina on mielenkiintoinen ja Ainon kohtalo kertoo hyvin nuoren naisen mietteistä. Kalevalalla on suuri merkitys suomalaisen kansallistunteen luojana. Se myös vaikuttaa laajasti taiteisiin ja tieteisiin. Kalevala antaa suomalaisille kaivattua itsetuntoa -- todistaahan se, että suomen kielellä syntyy upeaa runoutta ymmärrettävyydestä riippumatta.

Ohje

Kuvittele, että olet kirjallisuusarvostelija, joka tekee arvostelun Kalevalasta sen ilmestyttyä 1849. Voit miettiä vaikkapa, miten tärkeä tai miten turhanpäiväinen se on tai miten sitä tulevaisuudessa arvostetaan, arvostella sen kieltä ja niin edespäin.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Mitäs kieltä tuohon aikaan Suomen sivistyneet kirjallisuusarvostelijat puhuivat?
opettaja opettaja   (19.01.2012 13:20)