This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

KUT5

1. TEHTÄV Ä /Tallennusformaatin muutos

Valitse itse ottamasi kuva ja tallenna se neljässä eri formaatissa (jpeg, gif, tiff, png). Jos muokaaminen ei muuten onnistu, niin vie kuva Paintiin ja tallenssa siellä. Kokoa näistä neljästä kuvasta kollaasi esim. Wordilla ja liitä kollaasisi tähän. Mitä eroa huomaat kuvien laadussa?

Kollaasit:

 


 

2. TEHTÄVÄ / Kuvakoon muuttaminen

Valitse jokin kuva ja tee siitä kollaais, jossa on neljä erikokoista kuvaa (muista säilyttää mittasuhteet). Muokkaamisen voit tehdä Sumopaintilla.

Kollaasit:

 


 

3. TEHTÄVÄ/ Kuvan rajaaminen

Valitse jokin kuva ja tee siitö kopiota, joissa olet rajannut kuvasta yksityiskohtia. Tee 4-6 kuvan kollaasi esim. Wordilla tai Picasalla.

Kollaasit:


 

4. TEHTÄVÄ/ Ei-toivottujen elementtien rajaaminen

Valitse jokin kuva, jossa on ei-toivottuja elementtejä esim. roskia. Vie kuva Sumopantiin. Valitse kuvasta sopivankokoinen mallialue Sumopaintissä Clone Stamp- työkalulla ja kloonaa alue. Siirrä alue ei-toivotun kohdan päälle.Kokeile retusointia myös Picasalla. Liitä tänne alkuperäinen ja kloonattu kuva:

Kuvat:

 


 

TEHTÄVÄT

1. tunnin jälkeen annan teille tehtäväksi tutustua creative commons lisenssiin eli CC-lisenssiin.

Voi jakaa, levittää, kopioida ja esittää juttuja.

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

miss click
anonymous   (14.09.2011 13:56)
 

gyfujuyyuj
anonymous   (14.09.2011 13:56)
 

RÖNTÖNEN
anonymous   (14.09.2011 13:55)