This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Seurustelu

Sisältöalue

Seurustelun ABC

Tietoa seurustelusta

Seurustelu on eri-ikäisillä erilaista. Aluksi se voi olla pelkkien tekstiviestien lähettämistä ihastukselle, vanhempana kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta, yhdessä olemista ja tekemistä. Seurusteluun ei tule kiirehtiä. Jokainen tietää itse, milloin on valmis seurusteluun. On hyvä muistaa, ettei kenenkään ole pakko seurustella.
Seurustelu alkaa yleensä toisen aloitteesta. Sen aloitteen tekeminen on vaikeaa, mutta jokainen on omat tapansa kertoa ihastuksestaan.
Seurustelu ei ole pelkästään hyviä ja iloisia asioita, vaan se voi tuoda mukanaan myös pulmia ja riitoja. Onkin hyvä osata riidellä rakentavasti. Kun molemmat ovat valmiita muuttamaan käyttäytymistään ja löytämään molemmille hyvän ratkaisun erimielisyyksiin, riitely voi olla suhteen kannalta myös rakentavaa ja puhdistavaa.
Jokainen kokee elämässään ja seurustelussa pettymyksiä. Jos tulee jätetyksi, miten siitä pääsee yli? Pettymykseen liittyy valtavasti tunteita; surua, vihaa, loukkaantumista, epätoivoa, inhoa ja pahaa oloa. Kaikkia tunteita ei välttämättä pysty täysin hallitsemaan, mutta niitä voi opetella ymmärtämään ja tunnistamaan.
Kun tunnistaa pahanolon tunteita, niitä pystyy purkamaan niin, ettei vahingoita ketään. Tunteet saavat näkyä ja kuulua. Tärkeää on se, kuinka ne kanavoidaan ja mihin ne kohdistetaan.

 

Ryhmäläiset

Rita, Kantsi, Harri, Arttu, Tuomas Ke.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.